Ben je niet helemaal tevreden met een product? Dat kan natuurlijk gebeuren. Bij ons is het mogelijk binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren. Wij verplichten je niet om de reden van het retourneren hierbij te vermelden, maar we zijn wel erg benieuwd.

Natuurlijk mag je een product in de bedenktijd passen/om doen om te kijken hoe het staat, maar houd het wel netjes als je het wilt terugsturen. Zo kunnen we er iemand anders weer blij mee maken. Wanneer wij een product niet in een goede staat ontvangen nemen we de retournering niet in behandeling.

Het is bij ons niet mogelijk oorbellen te retourneren of ruilen in verband met hygiëne.

De retourkosten van een retourzending zijn voor eigen rekening. De verantwoordelijkheid van het per post te retourneren product ligt bij de afzender. Dit houdt in dat wij niet aansprakelijk zijn voor het beschadigen en/of zoekraken van retour gestuurde artikelen.

Om te retourneren kun je het retourformulier downloaden en uitprinten. Wij verzoeken je deze in te vullen en mee te sturen met het product voor een snelle en correcte afhandeling. Het adres waar je de retourzending naar toe kunt sturen staat eveneens op het retourformulier vermeld.

Zodra wij je retourzending hebben ontvangen krijg je via de mail een retourbevestiging. Op het moment dat jij deze mail krijgt, ontvang je binnen maximaal 5 werkdagen het bedrag terug voor de geretourneerde items. Terugbetaling vindt plaats via dezelfde betaalmethode als waarmee je je bestelling hebt betaald. Verzendkosten van de order krijg je bij ons niet terug.

Het is bij ons niet mogelijk om items te ruilen. Wil je toch een ander item of een andere kleur dan kan je het ongewenste item retourneren. In de tussentijd kun je het juiste item dan opnieuw bestellen in onze webshop.