Dit zijn de algemene voorwaarden van Beach-each vof. Deze pagina is het laatst aangepast in september 2018.

Artikel 1 – Identiteit van de onderneming
Beach-each
Arnhemseweg 71
7331BC Apeldoorn

Emailadres: info@beach-each.com
Telefoonnummer: 0681593128 en 0627184685
(Bereikbaar op werkdagen tussen 10:00 en 17:00)

KvK-nummer: 66907551
Btw-nummer: NL856749424B01

Artikel 2 – Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk product dat je bij ons koopt of hebt gekocht.
Er staat in vermeld hoe we met elkaar omgaan wanneer er een overeenkomst is gesloten. Wij willen namelijk dat jij tevreden bent met je aankoop. Mocht dit niet het geval zijn? Dan lossen we dit graag op!

Artikel 3 – Aanbod
Wij doen ons best zo veel mogelijk informatie te geven over onze producten (denk aan de levertijd, prijzen, eventuele kortingen en of je het product kunt ruilen of retourneren). De afbeeldingen die wij gebruiken zijn van waarheidsgetrouwe weergave.

Artikel 4 – Prijzen
De genoemde prijzen bij de producten zijn inclusief 21% btw.

Artikel 5 – Betaling
Om je bestelling te betalen geef je je betaalgegevens aan ons door. Onze betalingen gaan via de betalingsprovider Mollie, welke veilig met deze gegevens om gaat.

Als je een aankoop bij ons doet ontvang je per e-mail een bestelbevestiging met daarin de factuur.

Artikel 6 – Gegevensbeheer
Als je een bestelling bij ons plaatst worden je gegevens opgenomen in ons klantenbestand. Wij houden ons aan de Wet Persoonsregistratie en zullen deze gegevens dan ook niet delen met derden.

Artikel 7 – Levering
Wij hanteren een levertijd van 3 tot 5 werkdagen na het plaatsten van een bestelling. Je bestelling wordt verzonden via PostNL. Je ontvangt een e-mail zodra de bestelling verzonden is.

Mochten wij een besteld product onverwacht niet kunnen leveren krijg je natuurlijk het aankoopbedrag terug. Ook als een product stukgaat of kwijtraakt voordat het bij jou of een door jou aangewezen persoon aankomt, lossen we dit voor je op.

Als plaats van levering geldt het adres dat jij bij ons hebt opgegeven. Blijkt dit adres per ongeluk niet te kloppen, dan kun je contact met ons opnemen als de bestelling nog niet is verzonden. Wij kunnen het adres dan nog aanpassen. Als de bestelling al wel verzonden is valt dit niet onder onze verantwoordelijkheid en zal je zelf achter je bestelling aan moeten gaan.

Artikel 8 – Herroepingsrecht (ruilen en retourneren)
Als je niet helemaal tevreden bent met (een deel van) je aankoop, dan kun je deze retourneren binnen 14 dagen na ontvangst. Wij verplichten je niet om de reden van het retourneren hierbij te vermelden, maar we zijn wel erg benieuwd.

Natuurlijk mag je een product in de bedenktijd passen/om doen om te kijken hoe het staat, maar houd het wel netjes als je het wilt terugsturen. Zo kunnen we er iemand anders weer blij mee maken. Wanneer wij een product niet in een goede staat ontvangen nemen we de retournering niet in behandeling.

Het is bij ons niet mogelijk oorbellen te retourneren of ruilen in verband met hygiëne.

Kijk voor meer informatie op onze pagina Ruilen en retourneren (onder aan de pagina)

Artikel 9 – Garantie
Als er iets mis is met een product lossen wij dit graag samen op. Hiervoor kun je via de mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Artikel 10 – Klachtenregeling
Heb je een klacht? Neem dan zo snel mogelijk via de mail of telefonisch contact met ons op. Leg daarbij duidelijk uit wat het probleem is, dan gaan wij er mee aan de slag. Binnen 5 dagen krijg je antwoord van ons.